De Legende van Toran

Het Einde van de Zes Dynastieën (deel 1)

Het Einde van de Zes Dynastieën is het eerste deel in een reeks spannende fantasy boeken. Het mysterieuze eiland Toran, gelegen tussen Engeland en Ierland wordt al meer dan 500 jaar geregeerd door zes hertogdommen. Ondanks enige opstootjes zijn de verhoudingen altijd zo gebleven, maar dit staat op het punt om te veranderen. Buiten de hertogelijke families zijn er enkele andere families die over het grote geheim beschikken – toverkracht. Stap in deel één van deze nieuwe, legendarische fantasy reeks en wordt meegenomen in het avontuurlijke leven van Brandon D. Bartagon, één van de toekomstige hertogen, in de strijd om de macht over Toran.

De Legende van Toran…

beschrijft het leven van Brandon Bartagon, een jongen die geboren werd gedurende een burgeroorlog. Tijdens zijn geboorte is hij beide ouders verloren door een moordaanslag, maar hij wist zijn noodlot op mysterieuze wijze te ontsnappen. Na het verlies van zijn ouders tijdens de burgeroorlog is Brandon Bartagon bij zijn malle opa in een boomwoning in het bos opgenomen, waar hij zijn eerste twaalf levensjaren geïsoleerd is opgegroeid voor zijn eigen veiligheid. Zijn enige vriendje is Orick, de twintig meter hoge steeneik, waarin zij wonen.

Gedurende het zomerseizoen, waarin Brandon zonder toekomstplannen zich probeert te vermaken, gebeurt er iets wat hem geheel onbekend is. Brandon krijgt bericht dat hij ingeschreven staat op een school. Niet zomaar een school, zijn grootvader heeft hem opgegeven voor de Toran Academy voor bijzondere krachten. Na de vakantie vertrekt Brandon naar dit internaat waar hij voor het eerst onder leeftijdgenootjes komt. Al op de eerste dag maakt hij vrienden, maar ook vijanden. Gaandeweg ontdekt hij niet alleen meer over het magische eiland, maar ook over wie hij blijkt te zijn en wat de familie Bartagon allemaal doorstaan heeft.

Stap in deel één van het leven van Brandon Bartagon, de toekomstige hertog van Dalby, waar de lange en epische strijd over de heerschappij van het eiland begint. De Legende van Toran beschrijft de avontuurlijke wereld van het eiland Toran, boordevol met actie en spanning.

Leave a Reply