De Legende van Toran – Het Verdrag van Blentwood 511 (Deel 2)

Het leven op het magische eiland Toran gaat vredig door terwijl Brandon zijn verjaardag viert en Lyndonius helpt in het bos met zijn nieuwe constructie. Na een vrij eenzame zomer keert Brandon vrolijk terug keert naar de Toran Academy voor bijzondere krachten, blij wederom onder zijn leeftijfdgenoten te zijn. Gedurende zijn tweede schooljaar gebeuren er weer tal van vreemde, spannende en gevaarlijke dingen.

Brandon wordt door zijn onvermijdbare lot steeds vaker geconfronteerd met het hertogschap, dat hij volgend jaar zal moeten overnemen. Echter, hij voelt zich er nog lang niet klaar voor. Daarbovenop hebben de twee buurlanden van Toran; Engeland en Ierland, lopende conflicten met elkaar en worden er aanslagen gepleegd. Deze buitenlandse zaak neemt plots een cruciale wending wanneer de landen elkaar de oorlog verklaren. De hertogen steken de koppen bij elkaar als voorzorgsmaatregel ter bescherming van het eiland. Brandon wordt gedwongen vergaderingen bij te wonen waar uiteindelijk het Verdrag van Blentwood 511 wordt opgesteld ter verdediging van het gezamenlijk belang.

Ondanks dat er steeds meer negatieve berichtgevingen worden ontvangen en er zich zelfs fysieke bedreigingen voordoen, voelt Brandon zich helemaal niet rot. In tegendeels zelfs, hij voelde zich nog nooit zo gelukkig, zou dit komen door dat meisje……

Specificaties
Aantal Bladzijden: 365
Druk: 2e
Land van productie: Nederland
Genre: Fantasy
Auteur :Joshua J.B. Telkamp

Prijs: 
€ 15,95 inclusief BTW 

Mireille
Mireille
@Hebban
Read More
De schrijver houdt zijn woord. Waar deel 1 erg veel weg had van Harry Potter en deel 2 eigenlijk zo ook weer begon maakte ik mij zorgen. Maar het verhaal krijgt meer diepgang, dingen worden opgehelderd, meer actie in goede en kwade zin en het boek eindigd met een slot wat veel beloofd voor het derde deel
Emmy
Emmy
@Hebban
Read More
Na deel 1 was ik erg benieuwd naar de volgende avonturen van Brandon en zijn vrienden. Daar ik het idee had dat deel 1 erg veel weg had van Harry potter is dat bij deel 2 niet het geval. Het verhaal neemt je meer mee in de geschiedenis van het eiland Toran. Brandon wordt klaargestoomd voor het hertogdom en komt daarbij veel te weten over zijn toekomst. Met ups en downs Het is gemakkelijk leesbaar met een fijne wisseling van synoniemen. De cliffhanger aan het einde is fantastisch met weer volop spanning te verwachten in het volgende boek.
Belinda
Belinda
@Goodreads
Read More
Brandon is zijn tweede jaar op de academie. Zijn vriend Dave en Larissa en Vivian zijn er ook. Steeds meer word duidelijk wat er van hem als troonopvolger wordt verwacht, en het schrikt hem wat af. De karakters van Brandon, Dave, Larissa en Vivian ontwikkelen zich steeds meer. Het worden jong volwassenen. Ze ontdekken de andere sexe, hormonen beginnen op te spelen. En dan is er de oorlog tussen Engeland en Ierland. Zal het tot hun eilandje en de academie komen? Deel 3 staat klaar maar eerst zijn er nog een aantal andere boeken die ik eerst wil lezen. Even geduld dus om de ontwikkelingen op Toran te volgen.
Previous
Next